İlköğretim Dersleri

Ortaöğretim Dersleri

Karma-Karışık

Site İstatistikleri

Toplam Üye:2281
Son Üyemiz:kgheqbddel
Son Ziyaretçi:gökmen
İçerik:6489
İçerik Okunma:6532890
Liseİngilizce zamanlar, ingilizce zamanlarla ilgili sınav ve cevapları PDF Yazdır e-Posta
Pazartesi, 21 Mart 2011 21:28

» İngilizce zamanlar, ingilizce zamanlarla ilgili sınav, cümle

TEST YOURSELF (Cevaplar altında)
1-   Last saturday my father ........................... that his  dinner suit was too small, so now he .......... a strict diet.

A) has discovered/followed
B) discovers/was following
C) discovered/is following
D) was discovering/has followed
E) has been discovering/follows

2-  Helen .......... her driving test five times so far without  success, but she .......... yet.
A) takes/isn't giving up
B) has taken/hasn't given up
C) was taking/didn't give up
D) is taking/doesn't give up
E) took/wasn't giving up

3- Most of the time, John and his friends .......... football      matches at their local cafe, but this Saturday they .......... to the stadium, and so they're all very excited.

A) watch/are going
B) have been watching/go
C) are watching/have gone
D) were watching/went
E) have watched/were going

4- Kate .......... a vegetarian for eleven years now, and she ............ meat at all during all this time.

A) is/isn't eating    B) has been/wasn't eating
C) is/doesn't eat    D) has been/hasn't eaten
E) was/didn't eat


5-   Last year Richard ............. his bicycle to work every day, but he .......... the bus since the accident.

A) rides/takes         B) has ridden/is taking
C) rode/has been taking   D) was riding/took
E) is riding/has taken

6-    I .......... glasses when I was younger, but now I .......... contact lenses.

A) was wearing/have had
B) have worn/am having
C) have been wearing/had
D) wear/was having
E) wore/have

7-    About a month ago, I .......... a brochure about your hotel, but I ......... it yet.

A) request/didn't receive
B) have requested/am not receiving
C) was requesting/wasn't receiving
D) requested/haven't received
E) have been requesting/don't receive

8-    The conditions in our office ......... more and more unbearable, and so quite often recently I .......... quitting it and looking for a new job.

A) have got/was considering
B) was getting/am considering
C) are getting/have considered
D) have been getting/consider
E) get/considered


9-   Because I .......... a long way from my work, I ........ lots of  time going to and from work.

A) live/waste
B) lived/have wasted
C) have been living/wasted
D) am living/have been wasting
E) was living/am wasting

10-     In the USA the twenty largest newspaper chains .......... for almost half of the circulation, reflecting a trend that .......... in the 1970s.

A) account/started
B) were accounting/start
C) has accounted/was starting
D) accounted/is starting
E) accounts/has started

11-    Clean snow .......... as much as 87 percent of the sunlight that
.......... on it.

A) is reflecting/shone        B) has reflected/was shining
C) reflected/is shining     D) was reflecting/has shone
E) reflects/shines

12-   More than two hundred people  .......... the tower when the bomb .......... in one of the dustbins.

A) have visited/was exploding
B) were visiting/exploded
C) visited/has exploded
D) are visiting/is exploding
E) visit/has exploded

13-  Because you .......... half of the ingredients as I ..........dinner, you probably aren't hungry at all now.

A) were eating/have prepared
B) have eaten/prepared
C) have been eating/prepare
D) ate/was preparing
E) eat/have been preparing

14-   She.......... strictly since Christmas and so far she .......... eight
kilos.

A) was dieting/was losing    B) dieted/loses
C) diets/is losing        D) is dieting/lost
E) has been dieting/has lost

15-    Cindy's family .......... chains in this area for over three
centuries and now her father ..........  this traditional craft at the county museum twice a day as well.

A) are making/is demonstrating
B) have made/has demonstrated
C) made/was demonstrating
D) were making/demonstrated
E) have been making/demonstrates

16-    He ........... to unlock the door to his flat because the telephone
........... .

A) was hurrying/rang
B) hurries/has been ringing
C) hurried/was ringing
D) is hurrying/rings
E) has hurried/has rung



17-   There .......... economies since the dawn of civilization, but
as a field of study, economics .......... only recently.

A) were/was developing
B) have been/has developed
C) are/has been developing
D) were/is developing
E) have been/develops

18-    John Deere .......... his farm machinery business, which
.......... tractors today,  in the 19th century.

A) founds/still produced
B) has founded/is still producing
C) was founding/was still producing
D) founded/still produces
E) is founding/has still produced

19-    I..........  my French lately; consequently, I .......... more and
more of it.

A) am not practising/forget
B) haven't been practising/am forgetting
C) don't practise/have forgotten
D) wasn't practising/forgot
E) didn't practise/was forgetting

20-    The old lady's health .......... day by day until she ..........
smoking.

A) was deteriorating/gave up
B) is deteriorating/gives up
C) deteriorated/has given up
D) deteriorates/is giving up
E) has deteriorated/was giving up

21-    The managing director .......... Sid to sales manager and ever
since, he .......... everybody around.

A) promoted/has been bossing
B) promotes/bosses
C) has promoted/is bossing
D) is promoting/was bossing
E) was promoting/has bossed

22-  Problems with the hotel, coupled with this awful weather, .......... our holiday miserable, so we .......... before the scheduled time.

A) have made/have left
B) were making/leave
C) make/left
D) are making/are leaving
E) made/were leaving

23-    The fact that more people .......... ozone-friendly products
nowadays .......... that the media can positively increase public awareness.

A) have used/was showing   B) used/has shown
C) use/has been showing     D) were using/showed
E) are using/shows

24-    My sister .......... from severe back aches lately and I think
it's because, last month, she  .......... to work in a shop where she has to pick up heavy things.   

A) is suffering/has started
B) suffers/was starting
C) has been suffering/started
D) suffered/is starting
E) was suffering/starts




25-    Though she ......... dancing, Sonia .......... to the disco with her
friends the previous night just in order to be with them in a different atmosphere.   

A) hasn't liked/has gone
B) doesn't like/went
C) didn't like/is going
D) doesn't like/goes
E) didn't like/has been going

26-    Somebody .......... three times this morning asking for Pete, but
nobody called Pete .......... here.

A) has phoned/has ever lived
B) is phoning/was ever living
C) phones/ever lived
D) phoned/is ever living
E) has been phoning/ever lived

27-    Joey .......... just ......... stubborn when he refused to go to the
cinema today and he only did so because we  .......... to go bowling yesterday.

A) is ... being/haven't wanted
B) has ... been/didn't want
C) is/don't want
D) was/haven't been wanting
E) was ... being/didn't want

28-    My mother .......... her optician tomorrow because her eyesight
.......... worse since she got this computing job.

A) has visited/is becoming
B) visited/was becoming
C) visits/becomes
D) is visiting/has become
E) was visiting/became

29-    As the President ........... the hall all the guests .......... to their
feet to welcome him.

A) was entering/have risen
B) entered/rose
C) is entering/rise
D) enters/have been rising
E) has entered/were rising

30-    She .......... interested in health ever since she was a young
girl and now that the medical college .......... her as a student, it seems that she will be able to work in the medical field.

A) was/accepted
B) has been/has accepted
C) is/is accepting
D) is being/accepts
E) was/was accepting

TEST YOURSELF
l.C    2.B      3.A    4.D      5.C       6.E         7.D    8.C     9.A    10.A
ll.E    12.B     13.D    14.E      15.E  16.C 17.B 18.D 19.B    20.A
21.A    22.B      23. E     24.C    25.B  26.A 27.E  28.D 29.B     30.B

Son Güncelleme: Salı, 22 Mart 2011 11:26
 

Yorum ekle

Yapılan Yorumlar

Facebook Grubumuza Katılın!

Site Bilgileri